2013-01-11 18:46:19• hírek • Póti Orsolya

Számos alkalommal nyújtott igazi zenei élményt a Lelkipásztorkórus

A 2012-es évre tekintett vissza a Szatmári Református Egyházmegye Lelkipásztorkórusának karvezetője Higyed Gyöngyi zenei előadó, énektanárnő.

„Az elmúlt egy év összegzése két szóban fogalmazódik meg bennem: félelem és öröm. Félelem a hogyan továbbtól és öröm attól, amikor együtt láttalak, hallottalak benneteket" - mondta a Lelkipásztorkórus tagjainak Higyed Gyöngyi karvezető, aki szerint az énekkar az elmúlt évben egy örökös harcot folytatott idővel, egészséggel és energiával.

„Néha azt érezhettük, hogy megtorpanunk, de mindig volt lehetőség a felemelkedésre, a folytatásra. Ezt a lehetőséget felismerve folytattuk, mert tudtuk, hogy tennünk kell a dolgunkat és így számos alkalommal örömet okozhattunk hallgatóinknak" - nyilatkozta Higyed.

A lelkipásztorkórus számos rendezvényt tett vidámabbá és szebbé fellépéséivel. Összesen 16 olyan örömteli alkalmat idéztek fel, amelyen nem csak a közös levegővétel és a közös éneklés, hanem az együtt dobbanó szív is érezhetővé vált.

A karvezető azt kívánja, hogy sokáig dobbanhasson egybecsengően a szív és szálljon a dal azzal a lendülettel, amely élővé teszi előadásokat.

2012-ben a Szatmári Református Egyházmegye Lelkipásztorkórusa fellépett a Szatmár-Kültelken megrendezett imaheti szolgálat keretében, az egyházmegye közgyűlés ünnepi istentiszteletén, március 15-én, az Északi Színházban megrendezett ünnepi gálán, valamint a tamásváraljai imaszolgálaton. Továbbá a kórus műsoraival különlegessé tette a Református Gimnázium ballagási ünnepségét, a Mikolán, majd a Zilahon megrendezett egyházmegyei kórustalálkozókat és a Harangszó Rádió egy éves évfordulója alkalmából szervezett ünnepséget.

A Lelkipásztorkórus és a gyermekkórus a Magyar Pedagógusok Országos Konferenciáján

A lelkipásztorkórus október 18-án részt vett a Szatmár-Láncos gyülekezet által szervezett '56-os megemlékezésen, november 3-án pedig a „Batizi András" Egyházmegyei Zsoltáréneklési Versenyen lépett fel. A lelkipásztorok közösen énekeltek november 12-én a Bakáts-téri Zeneiskolásokkal a Református Gimnázium dísztermében, majd három nappal később az Országos Magyar Pedagógusok Konferenciája Gáláját tették színesebbé előadásukkal.

A téli ünnepkör kapcsán is nívós műsorokra került sor az énekkar előadásában: december 2-án az ópályi zenekedvelőket örvendeztették meg egy adventi koncerttel, 16-án pedig a Szatmári Római Katolikus Székesegyházban került sor karácsonyi koncertjükre „Dona nobis pacem" címmel.

A lelkipásztorkórus kiváltsága és ugyanakkor felelőssége is a Szatmárnémeti Református Gimnázium gyermekkórusával való együtténeklés. Kiváltság, mert nem minden felnőtt kórusnak adatik meg ez a lehetőség. Felelősség pedig azért, hogy jó példát mutassanak a következő nemzedéknek.

A kórus új évi igei biztatása: "Semmi felől ne aggódjatok, hanem imádságban és könyörgésben mindenkor hálaadással tárjátok fel kéréseiteket Isten előtt" (Filippi 4,6-7).

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: